"100 Tanıdık 100" Karikatür Sergisi Sanatseverlerle Buluştu (VİDEO HABER)

Karikatürist, Gazeteci- Yazar Tamer Küçük'ün ''100 Tanıdık 100'' isimli karikatür sergisi Trabzon'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Trabzonlu ve Trabzon'da iz bırakmış önemli isimlerin karikatürlerinin yer aldığı ''100 Tanıdık 100'' isimli karikatür sergisi Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Trabzon’umuz Her Alanda Gurur Kaynağı

Törende konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ‘’Sanatçılarımız en güzel mesajlarını yazdıklarıyla, çizdikleriyle en güzel şekilde verirler. İşte Tamer ağabeyimizin de o karikatürleriyle topluma mesajlarını verdiğine inanıyoruz. Her zaman söylüyoruz; gurur duyuyoruz. Trabzon’umuz sanatta, sporda, kültürde her alanda gurur yaşatan ve ülkemizin de her alanda sanatçılarıyla gurur yaşatan bir ilimiz’’ şeklinde konuştu.

Sanat Milletleri Millet Yapan, Kaynaştıran Bir Alan

Sergi sırasında kendi karikatürü önünde mikrofon uzattığımız Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya karikatürüyle ilgili olarak ‘’Kendisine çok teşekkür ederim. Bizi biraz da genç çizmiş. Sanat milletleri millet yapan, o milletin insanlarını kaynaştıran çok önemli bir alan. Trabzon’da Tamer Bey gibi çok sanatçılarımız var. Trabzon’umuzun yüz akı, Trabzon’umuzu tanıtan çok değerli sanatçılarımız var. Tamer Bey de onlardan bir tanesi. Daha önce de sergileri olmuştu. Bu sergisine katılma fırsatı buldum. Trabzon’un tanınan, Trabzon’a emek veren yüzlerini karikatürleriyle yaşatmaya çalışmış Gerçekten onur ve gurur duyduk. Kendisine teşekkür ediyorum bu güzel serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Böyle Sanatçılarımızın Olmasının Gururunu Yaşıyorum

Sergiyi ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise kendi karikatürü önünde duygularını “Öncelikle bir kültür, tarih ve sanat şehri olan Trabzon’umuzda böyle güzel sanatçılarımızın olmasının, bu şehrin bir evladı hem de belediye başkanı olarak gururunu yaşıyorum. Bugün şehrimizin sanatçısı, sevgili Tamer Küçük kardeşimiz çok güzel bir şekilde 100’den fazla eserle şehrimizin önemli sanatçılarını, siyasetçilerini, kültür insanlarını kendine has üslubuyla karikatürize etti. Bizim de Trabzonspor’umuza olan düşkünlüğümüzü bildiği için bu şekilde karikatürize etmiş çok da güzel olmuş emeğine sağlık.’’ şeklinde dile getirdi.

 Hepsi Yolu Trabzon’dan Geçen, Buraya Katkı Sağlamış Kişiler

Sergi açılışı öncesinde mikrofon uzattığımız karikatürist Tamer Küçük serginin hikayesini ‘’10 yıl önce arkadaşlarımla 50 ünlü yüz isimli bir sergi açmıştım. Bundan yaklaşık 2 yıl önce de karma sergi açtığını, bu sergide yöreyi anlatan karikatürler vardı. Bunu daha sonra 100 Tanıdık 100 şeklinde yapayım dedim. Fakat 6 aydır bu sergiyle uğraşıyorum onu da çiz, bunu da çiz, şuna ayıp olmasın derken 150’yi buldu. Yine ismi 100 Tanıdık 100 olarak kaldı ama 154 portre 30-35 adet de Karadeniz’i anlatan yöresel karikatür var. Bu şekilde oluştu. Güzel bir sergi olacağına inanıyorum şeklinde konuştu.

Tamer Küçük Ahmet Metin Genç Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Milletvekili Ahmet Kaya karikatür Karikatür Sergisi 100 Tanıdık 100